top of page
Vignet LVNT.png

OnsTeam

Eva Yoga.jpeg

Eva van den Hurk

Vinyasa yoga docente

Over mij:

Ongeveer 30 jaar geleden trok ik naar India (en diverse andere landen in Azie) vanuit een oprechte interesse in wat ons mensen (en mijzelf :-)) ten diepste beweegt. Letterlijk en figuurlijk. Ik maakte kennis met yoga en meditatie, waarbij de flow van het leven me in wisselende perioden van en op de mat bracht.  Ook heb ik vele jaren in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt (en nog).

Sinds 2017 ben ik weer heel regelmatig yoga gaan beoefenen bij Glow Yogastudio in Haarlem, waar ik in april 2023 mijn 200 hrs Vinyasa Teacher Training heb afgerond. Ik merkte hoe blij, geinspireerd en energiek ik me steeds weer voelde na een yogales, dat ik meer in mijn lichaam kwam met mijn aandacht en minder in mijn hoofd aanwezig was. Ook merkte ik dat ik me weer meer ontspannen en in contact met mijzelf voelde. Vanuit deze passie voel ik een natuurlijke behoefte dit te delen, want dat gun ik jou ook!

In mijn lessen nodig ik je graag uit je eigen joy, rust en ruimte te vinden.

Over Vinyasa yoga:

Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij je  beweegt op het ritme van je ademhaling. De bewegingen lopen vloeiend in elkaar over, waarbij je in een 'flow' terecht komt. Je aandacht verplaatst zich zo sneller van je hoofd naar je lichaam. Dit geeft rust en ruimte in je geest.

Het lichaam wordt stap voor stap opgewarmd en geopend, zodat 'Prana', onze levensenergie weer kan gaan stromen.

Elke les kent terugkerende elementen en tevens is er voldoende afwisseling. In elke les zal de focus op een ander thema worden gelegd (bijv. op het tijdstip van de dag of van het seizoen, danwel op bijvoorbeeld een achter- of voor-overbuiging.

Deze vorm van yoga versterkt je flexibiliteit, je fysieke kracht, je focus en concentratie.

bottom of page