top of page
Chinese Geneeskunde

Chinese geneeskunde is een oude wijsheid voor hedendaagse problemen. Het ontstond duizenden jaren geleden, toen mystici (wijze mensen) begrepen hoe de natuur, het klimaat, onze emoties, constitutie, voeding en leefstijl invloed hebben op onze gezondheid en ons welbevinden.

Chinese geneeskunde geeft ons gereedschap om te herstellen van ziektes, om onze innerlijke kracht op te bouwen, om gezondheid te handhaven en ons te laten zien hoe we de natuurlijke energie kunnen gebruiken voor onze gezondheid en welzijn. Dan voelen we dat we "met de stroom meegaan" en voelen we ons ondersteund door existence.

Acupunctuurbehandelingen

In ons lichaam is alles met alles verbonden; bloed, lymfe, energie, hormonen, voedingsstoffen, afvalstoffen, informatie, warmte, zintuiglijke waarnemingen, alles wordt op een zeer goed gecoördineerde, efficiënte en geavanceerde wijze door ons lichaam verspreid. De energiebanen (meridianen) zie ik als een wegennetwerk: onze energie stroomt via bepaalde routes door het lichaam en als alles soepel verloopt gaat dat zonder filevorming en wegafsluiting. Dit wegennetwerk vormt ons "subtiele lichaam". 

Maar door allerlei innerlijke en uiterlijke invloeden raakt onze energie gestagneerd en opgebruikt, en dat beperkt ons en geeft na verloop van tijd lichamelijke of emotionele klachten. Het "subtiele lichaam" (de energie) beïnvloedt het fysieke lichaam en onze emoties.

Met acupunctuur kunnen we dit subtiele lichaam (de energiecirculatie) helpen. De naalden zijn erg dun en flexibel, en zijn normaalgesproken in het geheel niet pijnlijk. De acupuncturist kiest welke punten gebruikt worden, gebaseerd op uw specifieke situatie. Elk acupunctuurpunt heeft specifieke functies in het lichaam. De acupunctuurbehandeling heeft invloed op het subtiele lichaam, en dat werkt door op het fysieke lichaam.

Soms worden andere technieken gebruikt, zoals moxa en cupping.

Meestal krijgt u advies over simpele maar zeer effectieve leefstijlveranderingen die de behandeling ondersteunen.

Acupunctuur is erkend als Unesco Werelderfgoed.

bottom of page