top of page
Vignet LVNT.png

OnsTeam

PENF1657.jpeg

Irene Brakel

Hatha Yoga en Meditatie docente

Rond mijn twintigste raakte ik geïnteresseerd in yoga en meditatie. De vroege adolescentie is geen makkelijke tijd en ik had veel last van stress en stemmingswisselingen. Ik kon me af en toe behoorlijk hopeloos voelen en ik wilde daarvan af. Net als de Buddha ging ik op zoek naar een oplossing voor het lijden.

Ik ging gewoon proberen. Het hele ‘zelfhulp-lijstje’ - van A(demhalingsoefeningen) tot Z(en meditatie) - ben ik afgegaan om te kijken wat er voor mij werkte. Vooral yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen zijn deel geworden van mijn dagelijks bestaan. Ze helpen me iedere dag weer ontdekken wie ik ben: veel meer dan het lichaam met alle gevoelens en veel meer dan het verstand met alle bla, bla. Ik voelde me bevrijd. 

Het proces was enorm inspirerend en ik wist al gauw dat ik niets liever wilde dan het allemaal overdragen. Anderen helpen met wat mij geholpen heeft. Inmiddels heb ik een Hatha Yoga docenten opleiding en als aanvulling een Meditatie docenten opleiding gevolgd bij de Arhanta Yoga Ashrams. 

Hatha Yoga

In Hatha Yoga is er aandacht voor alle aspecten van Yoga. Het is, in tegenstelling tot de modernere vormen van yoga, niet zozeer een sport, maar eerder een actieve vorm van meditatie. De beweging van het lichaam is even belangrijk als de beweging van de ademhaling en gedachten, inspanning net zo belangrijk als ontspanning, er is evenveel aandacht voor het fysieke lichaam als voor het energetische lichaam. 

Het doel van Hatha Yoga is de purificatie van het lichaam en de geest. Helderheid, zodat we door de lagen van ons bestaan, onszelf kunnen ontdekken. De oefeningen brengen beweging in de gestagneerde energie in ons lichaam. Wat vast zit komt los. Niet alleen onze spieren, maar ook gevoelens en stress. 

Door aandacht en bewustzijn komen patronen aan het licht. De manier waarop we bewegen, stilzitten, ademhalen, voelen en denken. Ze hebben allemaal invloed op ons dagelijks welzijn. Door onze vastgesleten patronen te leren herkennen, kunnen we ze langzaam veranderen en zo beginnen we de weg naar een fijner, evenwichtiger leven.

DSC_1009_1_edited.jpg

Bharat Dhingra

Meditatieleraar
Oprichter

Vignet LVNT.png
Vignet LVNT.png
RBCZ-logo_CMYK_payoff.png
20220423_122547_edited_edited_edited.jpg

Yvonne Lustig

Acupuncturiste, Chinese kruidengeneeskundige

Shiatsu massagetherapeute, Stoelmasseur

bottom of page