Vignet LVNT.png

OnsTeam

Bharat Dhingra

Meditatieleraar

Hij is geboren in Kaithal, Haryana India. Hij raakte geïnteresseerd in meditatie in zijn tienerjaren. De basisvraag was om meer te snappen van het leven en de innerlijke waarheid. Hij is door veel verschillende meditatieprocessen gegaan. 

"Today I can say without the help of meditation, one misses the real meaning of life. Very difficult one can be contented in the life. One will fall into big frustration today or tomorrow even having all sucess and money. One can not escape to face the shallowness or meaninglessness of life. One can not love without having the insight of inner reality. Otherwise it will end up today or tomorrow in frustration. Meditation brings you beauty, peace , inner contentment, but these all come as a fragrance when one is experiencing or dissolving in existence."​

Hij heeft zijn post-doctoraal Handelswetenschappen en onderwijsgraad in Handelswetenschappen behaald Hij is door veel verschillende manieren van meditatie gegaan: traditionele Hindu technieken van meditatie, yoga, Vigyana Bhairava Tantra (gesproken door Shiva aan Parvati hoe je je innerlijke waarheid kan kennen - dit zijn meer dan 100 technieken). Hij heeft een lange periode van stilte doorgemaakt, heeft Buddha's technieken gevolgd en heeft ook Zazen gedaan.

Op jonge leeftijd is hij naar Osho Commune International in India gegaan en werd volgeling van Beloved Master Osho. Hij heeft zijn sanyas naam Swami Prem Asheesh gekregen. Hij is er vele jaren als gast geweest. Hij is door een ervaring van innerlijke transformatie gegaan.

"I love to share how one can be contented in his life. Life is just a challenge in itself. This is an opportunity just not to miss it in mundane things."

He is directeur van een meditatiecentrum in India en ook van Y&D Group.

Sinds 2006 woont hij in Nederland en heeft zijn eigen meditatie centra waar hij lessen en docententrainingen geeft. Hij leidt meditatiecursussen in de Vrije Universiteit in Amsterdam en op verschillende andere plekken.

""Life is full of challenges. These challenges are not to reach to the moon or to climb to the peak of the Mount Everest. These challenges are not outside, they are within ourselves. How can I be contented? How can I come up from my misery mind? How can I be free from anger, sadness, jealousy? How I can live a stress-free and healthy life? ­­How to transform these challenges? If we did not explore to our inner reality, then  we can have all successes like career, money, properties but we will remain shallow, empty, and discontented in our life. Meditation helps to transform all negative emotions like anger, jealousy into love. Meditation helps to live a stress-free life. Life becomes contented and meaningful."

- Bharat Dhingra -

IMG_20170810_160631_resized_20171105_020
Vignet LVNT.png
Vignet LVNT.png
RBCZ-logo_CMYK_payoff.png
SCAG-logo.jpg

Ik heb de volgende diplomas:

 • 2020: Westerse Medische Basiskennis (Academie voor Chinese geneeswijzen Qing Bai)

 • 2013: Chinese Kruidengeneeskunde (Academie voor Chinese geneeswijzen Qing Bai)

 • 2009: Acupunctuur (Academie voor Chinese geneeswijzen Qing Bai)

 • 2003: Medische Chinese Taal (Academie voor Chinese geneeswijzen Qing Bai)

 • 2002: Basis Vakopleiding Chinese Geneeskunde (Academie voor Chinese geneeswijzen Qing Bai)

 • 2002: Shiatsu massage-therapie (Instituut voor Shiatsu Massagetherapie Shu-Ha-Ri)

 • 2000: Shiatsu massage (Instituut voor Shiatsu Massagetherapie Shu-Ha-Ri)

 • 2002: Touch Pro Stoel-massage

 • 1997: Thaise Nuad Bo Rarn massage en Sen-therapie (ITM, Chiang Mai, Thailand)

 • 1986: HBO Ergotherapie (Bachelor of Science) (Westerse medische basiskennis included)

 • Reiki I en II inwijdingen

Ik heb veel in Azie gereisd en gewerkt als reisbegeleidster, met name in China, Tibet, India, Nepal en Mongolie.

Ik heb zeven jaar gewerkt bij de Nederlandse Stichting voor Tibetaanse Geneeskunde (NSTG).

Vergoeding door uw zorgverzekering

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT, de Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten. Ik heb een AGB-code, die staat altijd op de factuur.

Acupunctuurbehandelingen en Shiatsu-massagetherapie worden meestal vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Dit heeft GEEN invloed op uw eigen risico.

Check hier of uw verzekering mijn behandelingen vergoedt.

Indien u klachten heeft over de behandeling, neemt u dan in eerste instantie contact met mij hierover op. Als we er samen niet uitkomen kunt u de procedure volgen die beschreven staat op www.lvnt.nl/klachten. 

Ik ben aangesloten bij de RBCZ, het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert. RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.

Ik ben aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg). Informatie over de klachten- en geschillenprocedure kunt u vinden op de website www.scag.nl

Yvonne Lustig

Acupuncturiste, Chinese kruidengeneeskundige

Shiatsu massagetherapeute, Stoelmasseur

Workshops

Ik geef diverse massageworkshops bij de VU Griffioen. Ook geef ik massageworkshops op locatie, zoals bij de International Federation of Medical Students Association, bij de Co-Raad vereniging voor coassistenten en masterstudenten van het VU Medisch Centrum, en bij tennisvereniging TeniSTA.

Wilt u ook een workshop in uw organisatie? Neemt u dan contact op. De workshops kunnen helemaal afgestemd worden op de groep.

Ervaring

Ik heb veel in Azië gereisd en gewerkt als reisbegeleidster, met name in China, Tibet, India, Nepal en Mongolië.
Ik heb zeven jaar gewerkt bij de Nederlandse Stichting voor Tibetaanse Geneeskunde (NSTG).

Sinds 2000 geef ik massages, en acupunctuur sinds 2009. Ik heb in veel bedrijven en bij events stoelmassages gegeven.

Ik geef verschillende massageworkshops, onder andere bij de VU sinds 2007.

Links:
PENF1657.jpeg

Irene Brakel

Hatha Yoga en Meditatie docente

Rond mijn twintigste raakte ik geïnteresseerd in yoga en meditatie. De vroege adolescentie is geen makkelijke tijd en ik had veel last van stress en stemmingswisselingen. Ik kon me af en toe behoorlijk hopeloos voelen en ik wilde daarvan af. Net als de Buddha ging ik op zoek naar een oplossing voor het lijden.

Ik ging gewoon proberen. Het hele ‘zelfhulp-lijstje’ - van A(demhalingsoefeningen) tot Z(en meditatie) - ben ik afgegaan om te kijken wat er voor mij werkte. Vooral yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen zijn deel geworden van mijn dagelijks bestaan. Ze helpen me iedere dag weer ontdekken wie ik ben: veel meer dan het lichaam met alle gevoelens en veel meer dan het verstand met alle bla, bla. Ik voelde me bevrijd. 

Het proces was enorm inspirerend en ik wist al gauw dat ik niets liever wilde dan het allemaal overdragen. Anderen helpen met wat mij geholpen heeft. Inmiddels heb ik een Hatha Yoga docenten opleiding en als aanvulling een Meditatie docenten opleiding gevolgd bij de Arhanta Yoga Ashrams. 

Hatha Yoga

In Hatha Yoga is er aandacht voor alle aspecten van Yoga. Het is, in tegenstelling tot de modernere vormen van yoga, niet zozeer een sport, maar eerder een actieve vorm van meditatie. De beweging van het lichaam is even belangrijk als de beweging van de ademhaling en gedachten, inspanning net zo belangrijk als ontspanning, er is evenveel aandacht voor het fysieke lichaam als voor het energetische lichaam. 

Het doel van Hatha Yoga is de purificatie van het lichaam en de geest. Helderheid, zodat we door de lagen van ons bestaan, onszelf kunnen ontdekken. De oefeningen brengen beweging in de gestagneerde energie in ons lichaam. Wat vast zit komt los. Niet alleen onze spieren, maar ook gevoelens en stress. 

Door aandacht en bewustzijn komen patronen aan het licht. De manier waarop we bewegen, stilzitten, ademhalen, voelen en denken. Ze hebben allemaal invloed op ons dagelijks welzijn. Door onze vastgesleten patronen te leren herkennen, kunnen we ze langzaam veranderen en zo beginnen we de weg naar een fijner, evenwichtiger leven.