top of page
Leefstijladviezen
Neem uw gezondheid in eigen handen
Leefstijladviezen zijn altijd deel van de behandeling. Er zijn veel dingen die we kunnen doen om onze gezondheid, ons gevoel van welbevinden, en ons energieniveau te verbeteren.
Eten en drinken
"Je bent wat je eet" is een welbekend gezegde. Onze voeding bevat onze bouwstenen. Vanzelfsprekend is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.
Beweging
Onze leefstijl heeft op vele manieren invloed op ons energieniveau en onze gezondheid. Ons leven zou in balans moeten zijn. Een simpele regel om mee te starten is: als je fysiek zwaar werk hebt, dan heb je na het werk rust en ontspannende beweging nodig. Als je een zittend beroep hebt, heb je na je werk beweging nodig.
Rust
Zoals de uitademing volgt op de inademing, zo zou rust moeten volgen op aktiviteit en vakantie zou moeten volgen op een jaar hard werken. Tijdens goede rust herstelt het lichaam zich, bouwt weefsels op, vult onze energie aan, zoals in de winter de natuur energie verzamelt in de wortels en zaden om zich voor te bereiden op de energie-uitbarsting in de lente.
Bescherming en preventie
Veel dingen buiten ons vragen een hoop energie van ons. Bij voorbeeld: het weer kan veel van ons vragen en veel energie kosten. Adviezen over bescherming en preventie maken meer energie beschikbaar voor ons herstel en onze gezondheid.
Meditatie
Mensen die graag willen mediteren, kunnen deelnemen aan de cursussen van Bharat, of contact met hem opnemen voor individuele begeleiding.
bottom of page